Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ 6 ΚΑΙ ΟΧΙ 7 ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟ!«Έσβησαν» δύο θέσεις Άρης και Δόξα Δράμας…
Η διαφορά είναι επί της ουσίας ψυχολογική, αλλά έχει και την αξία της και τη σημασία της…
Και όλα αυτά προκύπτουν από την οικειοθελή πτώση Άρη και Δόξας Δράμας στην τρίτη κατηγορία, που φέρνει δομικές αλλαγές στη Β’ Εθνική της νέας περιόδου. Πέρα λοιπόν, από το ότι κάθε όμιλος θα έχει από 13 ομάδες (αυτό συνεπάγεται την παρουσία του Φωκικού στον Βόρειο όμιλο και την παραμονή στον ίδιο η Ζάκυνθος), όπερ σημαίνει ότι ανά αγωνιστική θα υπάρχει ένα ρεπό, υπάρχει μια συνακόλουθη διαφοροποίηση. Αυτή αφορά την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος σε σχέση με τον αριθμό των ομάδων, οι οποίες θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν.
Έτσι, από τη στιγμή που ήδη υπάρχουν δύο απώλειες, από κάθε όμιλο θα πέσουν 6 και όχι 7, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.
Συγκεκριμένα, οι τρεις τελευταίες από κάθε όμιλο (11η,12η, 13η) θα υποβιβαστούν απευθείας και οι άλλες τρεις θα προκύψουν από πλέι άουτ, τα οποία θα διεξαχθούν κανονικά. Από αυτή τη διαδικασία (συμμετέχουν οι ομάδες που στην κανονική περίοδο τερματίσουν από την 5η έως και τη 10η θέση) οι τρεις τελευταίοι θα ακολουθήσουν τους ισάριθμους, που θα «χαιρετήσουν» από νωρίς.
Από εκεί και πέρα, στα πλέι οφ δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα και οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο θα κάνουν το δικό τους μίνι πρωτάθλημα με τους δύο πρώτους να κερδίζουν την άνοδο τους στη Σούπερ Λίγκα.
Όσο για τον τέταρτο του βαθμολογικού πίνακα, αυτός παραμένει ο μόνος αδιάφορος, αφού δεν θα διεκδικήσει τον προβιβασμό του στα «μεγάλα σαλόνια», αλλά και δεν θα… μπλέξει και σε περιπέτειες ως προς το μέλλον της παρουσίας του στη δεύτερη κατηγορία.