Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ... ΡΕΠΟ!Αποχωρήσεις ομάδων και ΟΠΑΠ συζητήθηκαν στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής.
Αρκετά από τα «καυτά» θέματα που απασχολούν τη Football League συζητήθηκαν στο τρίωρο ΔΣ της διοργανώτριας που έγινε την Τρίτη (02/09). Σύμφωνα με πληροφορίες του flnews.gr που έδωσε το «παρών» στη Θεμιστοκλέους, ένα από αυτά ήταν πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης έπειτα από τη δεδομένη αποχώρηση της Δόξας Δράμας, αλλά και το αβέβαιο μέλλον του Άρη. Εάν, λοιπόν, οι «κίτρινοι» μετάσχουν τελικά στη Γ' Εθνική, στον 2ο όμιλο θα μείνουν 12 ΠΑΕ. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι μία ομάδα από τον νότο θα μετακομίσει στον βορρά, έτσι ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με δύο ομίλους των 13.
Εάν οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Άρη στη Γ' Εθνική, τότε η Football League θα προχωρήσει σε συμβούλιο για να επικυρώσει την απόφαση διεξαγωγής του πρωταθλήματος με δύο ομίλους των 13 ομάδων, δηλαδή μία από κάθε όμιλο θα έχει ρεπό κάθε εβδομάδα. Εννοείται ότι σε μία τέτοια περίπτωση φαντάζει απίθανο να μετακομίσει η Ζάκυνθος στον νότο, ενώ πρώτη υποψήφια ΠΑΕ για να πάει στον βορρά είναι ο Φωκικός.
4,5 εκατ. ο ΟΠΑΠ
Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση που έχει γίνει από τον ΟΠΑΠ. Από τα 9 εκατ. ευρώ της σεζόν 2012-13 και τα 5,5 εκατ. ευρώ της περσινής χρονιάς, ο Οργανισμός έχει κάνει προσφορά 4,5 εκατ. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ, τα έξοδα για το πρωτάθλημα Νέων και τα έξοδα της διοργανώτριας. Σημειώνεται ότι η αρχική προσφορά ήταν της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, με τη διοργανώτρια να αποφασίζει νέα προσέγγιση, προκειμένου να πετύχει καλύτερη πρόταση.
Το τμήμα μάρκετινγκ, τέλος θα προσπαθήσει να βρει, σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την εξεύρεση χορηγών για το νέο πρωτάθλημα και θα εισπράττει το 10% του συμβολαίου.
Πρόβλημα με τα γήπεδα
Κάτι λιγότερο από ένας μήνας έμεινε για την έναρξη του πρωταθλήματος και πρόβλημα με τα γήπεδα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Γ' Εθνική. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με αρκετές έδρες ομάδων της Football League, όπως το AEL FC Arena, που δεν έχουν πάρει τη σχετική άδεια τέλεσης αγώνων. Και αυτό το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του ΔΣ, προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να μην καθυστερήσει η προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος. Η κλήρωση, βεβαια, θα γίνει κανονικά στις 9 Σεπτεμβρίου.
Η ανακοίνωση της διοργανώτριας:
«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ συζήτησε λεπτομέρειες της σύμβασης με την ΟΠΑΠ ΑΕ και ενέκρινε την οικονομική εγκύκλιο αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.
Παράλληλα πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Να υπάρξει συνάντηση της Διοργανώτριας με την ΕΠΟ για ενημέρωση επί θεσμικών θεμάτων.
Δημιουργία τμήματος Marketing.
Δημιουργία Οικονομικής Επιτροπής .
Δημιουργία μικτής ομάδας Football League για φιλανθρωπικούς σκοπούς».