Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ FOSTIRISTAS RADIO!


Τμήμα της χθεσινής έκθεσης φωτογραφίας

Σας παραθέτουμε την ομιλία των διοργανωτών από τον κ. Τάσο Μητσόπουλο:

Αγαπητοί φίλοι - ες.
Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Παλαίμαχοι, διοικούντες, φίλοι της ομάδας.
   Ιστορικό καθήκον και ελάχιστος φόρος τιμής, οδήγησε σήμερα εδώ τα βήματά μας.
Η σημερινή επετειακή εκδήλωση του πρώτου διαδικτυακού ραδιοφώνου φίλων ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ελλάδα περνά πλέον σε άλλη διάσταση, όχι μόνο με την συμπλήρωση των 90 χρόνων. ένδοξης ιστορίας του συλλόγου με αριθμό μητρώου ΕΠΟ 19, αλλά κυρίως με την συναίσθηση της προσφοράς του φωστήρα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και της αντοχής της ύπαρξης του στο πέρασμα του χρόνου, γεγονός που αποδεικνύει την πολυτιμότητα της ιστορικής παρακαταθήκης και την ανάγκη ενδυνάμωσης της παρουσίας του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας.
   Ο 90χρονος κιτρινόμαυρος σύλλογος που εδρεύει σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας, με γήπεδο που ακόμα παλεύει να αποκτήσει αυτά που του αξίζουν, ο μοναδικός εν Αθήναις Ποδοσφαιρικός Σύλλογος που βίωσε την σύγχρονη Ποδοσφαιρική Προσφυγιά, εξαιτίας διαφόρων καταδικαστικών αποφάσεων, υπηρέτησε την ιστορία του, αναγεννημένος κυριολεκτικά από τις στάχτες του, όπως ο ''Φοίνικας'', το πρώτο σύμβολό του.
   Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ γεννήθηκε για να ενώσει όλους τους πρόσφυγες της περιοχής του Ταύρου και γαλούχησε γενιές Φωστηριωτών στο ένδοξο ταξίδι του στην ιστορία. Αυτή η ενότητα που τον χαρακτηρίζει πρέπει να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί ειδικά στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
   Ο ρόλος όσων αγαπούν, βρίσκονται και θα βρίσκονται κοντά στον σύλλογο, είναι διπλός.
_ Από την μία να μεταλαμπαδεύουν την τεράστια ιστορία που πλησιάζει τον αιώνα, διαβατήριο για το μέλλον του συλλόγου ...
_ Από την άλλη, να προσπαθούν ο καθένας από την μεριά του, να συνεχίσει να γράφει η αγαπημένη μας ομάδα, νέες ένδοξες σελίδες στο βαρύ βιβλίο της ιστορίας του.
Αυτό θα γίνει, όχι γιατί έχουμε δεσμά με την ιστορία του, αλλά γιατί έχουμε δεσμά με αυτή την ομάδα ...
   Στα σύγχρονα Ποδοσφαιρικά κιτάπια, ο Φονέας των γιγάντων, έχει καλές και κακές στιγμές ... Η ιστορία όμως σε κρίνει γι αυτά που έκανες και όχι για το αντίθετο. Η οικονομική κρίση και η ανάγκη διατήρησης πολύ λεπτών ισορροπιών, χτύπησαν και εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την ομάδα μας.
   Η αγάπη όμως δεν μπορεί να αφήσει και δεν θα αφήσει αυτή την ιστορία που διαπέρασε το ''είναι'' μας και έγινε κομμάτι του εαυτού μας και της ζωής μας να χαθεί. Κι αν κάποιοι θελήσουν να μας πουν ρομαντικούς, η απάντηση είναι αυτή που ζείτε σήμερα εδώ: Μια λιτή εκδήλωση, χωρίς πόρους, από ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε ευμάρεια, αλλά μόνο μ' ένα οδηγό. Μόνο μία φράση: 
''ΦΩΣΤΗΡ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ''
   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Κανελλίδου για όλες τις ενέργειές της και τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, για την παραχώρησης της πολύ όμορφης αίθουσας.
   Ευχαριστούμε τους  βετεράνους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων που παραβρίσκονται.
   Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους στην εκδήλωση τους κκ Βιώνη και Ανδρικόπουλο, για το υλικό που μας παραχώρησαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που ενσάρκωσαν και πρωταγωνίστησαν στο να είμαστε εμείς σήμερα εδώ, περήφανοι και ευγνώμονες σ' όλους αυτούς που μας βλέπουν από ψηλά.
Αλλά και όλους αυτούς που βρέθηκαν, βρίσκονται και θα βρίσκονται στο τιμόνι του μεγάλου κιτρινόμαυρου καραβιού που πλέει περήφανο και αγέρωχο σε πολυτάραχες θάλασσες ...

Χρόνια πολλά ΦΟΝΕΑ, Χρόνια πολλά σε όλους ! ! !