Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΓΚΕΣ = ΦΩΣΤΗΡΑΣ!

Μανώλης ΓεωργιάδηςΉρθαμε εδώ σε αυτόν τον φιλόξενο τόπο που αργότερα ονομάστηκε Ταύρος . Μας πήραν και μας έβαλαν στις παράγκες .Στα Γερμανικά .
Έκαναν όμως ένα λάθος . Μας έβαλαν πολύ κοντά . Τόσο κοντά που οι ώμοι μας ακουμπούσαν ο ένας τον άλλον . Τόσο κοντά που όταν αποφασίσαμε να σηκώσουμε τα χέρια μας ακούμπησαν στον ώμο του διπλανού . Έτσι βρεθήκαμε με τα χέρια απλωμένα να ακουμπάμε στους ώμους των διπλανών .Τόσο φυσικά αρχίσαμε να χορεύουμε Χασάπικο.
Ένα χασάπικο βαρύ πονεμένο και παραπονεμένο . Ένα χασάπικο που

εξέφραζε τον πόνο ,αυτόν που κουβαλούσαμε από τις αλησμόνητες πατρίδες. Βαρύ το χασάπικο συρτό σεκλέτικο , αργό γεμάτο πόνο . Μα όσο πέρναγαν τα χρόνια και τα πράγματα γίνονταν καλύτερα ο ρυθμός άλλαζε μέχρι που έγινε ένα όλο και πιο γρήγορο Χασαποσέρβικο .
Κάναμε και ένα σωματείο ,τον Φωστήρα να εκφράσουμε αυτή την ιδιαιτερότητα μας στον αθλητικό χώρο . Οι ποιο δυνατοί άρχισαν να ξεκόβουν από τον κύκλο και να χορεύουν μόνοι τους στο κέντρο, πάντα με τα χέρια ανοιχτα . Κάποιους από αυτούς τους κάναμε Δήμαρχους , κάποιους άλλους πρόεδρους στο Φωστήρα .
Ένας ένας με την σειρά του έμπαινε στο κέντρο του κύκλου .Κάποιοι ( οι ποιο δυνατοί ) κούνησαν τα απλωμένα τους χέρια και πέταξαν . Έφυγαν μακριά . Ο κύκλος όμως δεν έλεγε να λιγοστέψει . Όλο και περισσότεροι έμπαιναν στον χορό .Κάποιοι από τις γύρω περιοχές και κάποιοι άλλοι που ήρθαν να παίξουν στον Φωστήρα . Το μικρόβιο τους κολαγε και δεν έλεγε να φύγει αν δεν έμπαιναν και αυτοί στον χορό . Και ο χορός δεν έλεγε να σταματήσει
Πέρασαν τα χρόνια . Ο Ταύρος έγινε το δεύτερο συνθετικό του δήμου << Μοσχάτου Ταύρου >> . Πολλοί έφυγαν . Πολλά ξεχάστηκαν . Μα έμεινε ακόμη κάτι να μας θυμίζει εκείνες τις μέρες . Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ.
Για αυτό ο Φωστήρας δεν είναι για εμάς ομάδα . Δεν είναι ένα ακόμη σωματείο ανάμεσα σε τόσα άλλα .
Είναι και θα είναι για εμάς η ενσάρκωση της ελπίδας . Της νίκης του αδύναμου απέναντι στον ισχυρό . Ο πειρατής εκείνος που ανατρέπει με τα ρεσάλτα του τις πιθανότητες .
Για αυτό όσοι βρέθηκαν έστω και για μια στιγμή σε εκείνον τον χορό δεν μπορούν να τον ξεχάσουν . Για αυτό όπου και να βρίσκονται θα είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν την τελική μεγάλη φιγούρα .
Αυτήν που για άλλη μια φορά θα κάνει τον ΦΩΣΤΗΡΑ τον ΦΟΝΕΑ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ...
ΕΦΙΑΛΤΗΣ