Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΒΑΣΜΟΣ Ή ΦΟΒΟΣ;Δεν σε σέβονται μόνο, αλλά σε φοβούνται!
Δεν εξηγείται αλλιώς, το πάθος των Κρητικών site και οι αναφορές για την ομάδα μας.
Μετά τα δημοσιεύματα, περί περίεργων αποτελεσμάτων υπέρ της ομάδας μας, ένα άλλο Κρητικό site ''θυμάται'' τι έγινε 50 χρόνια πριν !!!
Σας παρουσιάζουμε ''ατόφιο'' το άρθρο του http://www.neakriti.gr/

Η ιστορία ΟΦΗ - Φωστήρα επαναλαμβάνεται έπειτα από 50 χρόνια!


Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τελευταία ενημέρωση: 
Έχουν περάσει 50 ολόκληρα χρόνια από τότε, που το «η ιστορία επαναλαμβάνεται» είναι πανέτοιμο να επιβεβαιωθεί στην περίπτωση ΟΦΗ και Φωστήρα, υπέρ της κρητικής ομάδας.
Το 1966 όταν ο ΟΦΗ διεκδικούσε την πρώτη θέση στον Αθηναϊκό Όμιλο, συνυπήρξε με τον Φωστήρα που ήταν το μέγα φαβορί. Στο πρωτάθλημα ο Φωστήρας είχε πάρει κεφάλι στον πρώτο γύρο οδηγώντας την κούρσα, αλλά ο ΟΦΗ με αντεπίθεση διαρκείας του αφαίρεσε τα σκήπτρα, παίρνοντας εκείνος την πρώτη θέση νικώντας τον 3-0 στην κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος.
Ήταν ο πρώτος τίτλος που κατακτούσε πανελλήνια ο ΟΦΗ και καταγράφηκε ιστορικά σε μια ανταγωνιστική κούρσα με τον Φωστήρα, τον οποίο έχει ξανά αντίπαλο την πρώτη σεζόν της επανεκκίνησης του! Όλα όσα έγιναν τότε και συμβαίνουν τώρα είναι εκπληκτικά ως μια παράλληλη διαδρομή με πολλές συμπτώσεις και κυρίως την συνύπαρξη με τον νυν πρωτοπόρο Φωστήρα τον 4οόμιλο της Γ' εθνικής, τον οποίο κυνηγά ολοταχώς να γκρεμίσει από την πρώτη θέση.
«Στην 7η Κυριακή , ο ΟΦΗ συνέτριψε 3-0 το φαβορί Φωστήρα και η πολεμική του μηχανή έγινε κατακτητική», περιγράφεται χαρακτηριστικά στην Ιστορία του ΟΦΗ.
«Στο τέλος με σχετική ευκολία ο ΟΦΗ στέφθηκε πρωταθλητής, όμως τελικά δεν τα κατάφερε να φτάσει στην Α΄εθνική γιατί έχασε στα μπαράζ. Ο Φωστήρας ήταν ο μοναδικός αντίπαλος στον όμιλο. Αυτός πήρε κεφάλι στην πρωτοπορία. Πέρασε πρώτο το γύρο, για να υποκύψει τελικά στην ψυχωμένη Ηρακλειώτικη ομάδα. Όπως φαίνεται και από τις ομάδες που αντιμετώπισε (η ΕΠΟ τον είχε τοποθετήσει στον Α' όμιλο, τον αθηναϊκό), είχε να αντιμετωπίσει παίκτες όπως οι διεθνείς Ελευθεράκης, Δεϊμέζης (Φωστήρας), Βουρδαμής (Εθνικός Αστέρας), Τσιβγούλης (Περιστέρι), Αλευράκης (Α.Ε. Χανίων), Δαβουρλής και ο διεθνής Θεοφάνης (Παναχαϊκή).
Ο ΟΦΗ κέρδιζε τα παιγνίδια βασικά χάρη στην τρομερή αγωνιστικότητά του, όσο και αν ήταν ελάχιστες οι εντυπωσιακές του επιτυχίες καθώς το πιο μεγάλο του σκορ ήταν το 4-1 , με το οποίο κέρδισε τον Παναρκαδικό. Ένα από τα γεγονότα που του έδωσαν τον τίτλο, είναι ότι δεν έχασε ούτε ένα βαθμό στην έδρα του, ενώ εκτός έδρας πήρε 14 βαθμούς. Ο προπονητής Βαγγέλης Χέλμης, είχε κάνει μια ομάδα που έχασε μόλις τρεις φορές»
-Φανταστικό, δεν συμφωνείτε;