Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Ψυρόπουλος: «Δεν υποχωρώ και δεν εξαγοράζομαι για κανένα λόγο!»

Ψυρόπουλος: «Δεν υποχωρώ και δεν εξαγοράζομαι για κανένα λόγο!»Ψυρόπουλος: «Δεν υποχωρώ και δεν εξαγοράζομαι για κανένα λόγο!»

Για πολλούς, είναι ο προπονητής των επιτυχιών και των πρωταθλημάτων. Άλλωστε, παραδέχεται και μόνος του ότι οι νίκες του είναι πολύ περισσότερες απ’ τις ήττες. Φέτος, ηγείται του πάγκου μιας ιστορικής ομάδας, την οποία οδήγησε στην κορυφή του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και την διατήρησε σ’ αυτήν τη θέση μόνη, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μιλάω, φυσικά, για τον τεχνικό  του Φωστήρα, Κώστα Ψυρόπουλο, ο οποίος, στην συνέντευξη που μου παραχώρησε τρεις στροφές πριν τη λήξη της σεζόν και όντας, πλέον, σε ισοβαθμία με τον κύριο διώκτη, ΟΦΗ, εμφανίζεται πανέτοιμος να κόψει το νήμα μέσα στο «Γεντί Κουλέ», έχοντας, μάλιστα, εμπιστοσύνη στους αρμοδίους ότι, μέσα εκεί, θα φροντίσουν να διασφαλιστεί η απαιτούμενη αξιοπιστία. Άλλωστε, η φράση του «θα ήταν υποκρισία να μην παραδεχτώ ότι αυτό που θέλουμε, φέτος, είναι το πρωτάθλημα», είναι αντιπροσωπευτική των σκοπών της ομάδας του.

Ο «Φονέας των γιγάντων», μέχρι το φινάλε, οφείλει να σημειώσει νίκη και μόνο νίκη στα δυο εναπομείναντα ματς με Ιάλυσο (εντός) και με Επισκοπή (εκτός), ύστερα απ’ την ήττα που γνώρισε στον Κρουσώνα, τις συνθήκες της  οποίας  εξηγεί ο κύριος Ψυρόπουλος, παρακάτω, μένοντας στο υπέρμετρο πάθος που υπέδειξε ο εν λόγω  αντίπαλος για χάρη του ΟΦΗ!

Ο πολύπειρος coach όταν ερωτάται αν υπήρχε περίπτωση να υποχωρήσει απ’ την διεκδίκηση της ανόδου, δηλώνει εμφατικά ότι δεν τα παρατάει για κανένα λόγο και ότι δεν πουλιέται ποτέ διότι η κινητήριος δύναμη της ζωής του είναι το συναίσθημα, εξαιτίας του οποίου βρίσκεται στον Φωστήρα, ακόμη και υπό αντιξοότητες!
Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Ψυρόπουλου  στο topiko24.gr:


  
Το ματς με τον Κρουσώνα, , σας προβλημάτιζε αρκετά (π.χ. ο Φωστήρας με ανακοίνωση κ ζητούσε ο διαιτητής να μην προέρχεται από Κρητικό σύνδεσμο). Τελικά, η ήττα προήλθε από άγχος ή από καθαρά αγωνιστικούς λόγους;

Οι λόγοι που προκάλεσαν αυτήν την ήττα ήταν σύνθετοι. Είναι αλήθεια ότι το θέμα της διαιτησίας, μας απασχολούσε, επί μέρους, πριν τον αγώνα καθώς λόγω της ιδιαιτερότητας του, δε επιθυμούσαμε ρέφερι από Κρητικό σύνδεσμο και μάλιστα, κατά την άποψη μας, ο διαιτητής θα έπρεπε να ήταν κι από άλλη κατηγορία. Από ’κει και πέρα, το παιχνίδι χάθηκε από μας και δεν πιστεύω ότι αυτό συνέβη λόγω άγχους.

Το ότι βρισκόμασταν σε μια κομβική στιγμή του πρωταθλήματος, το ότι οι παίκτες, μετά από μια σειρά απαιτητικών αναμετρήσεων και δεδομένου του μικρού μας ρόστερ, εμφάνισαν κόπωση και το ότι είχαμε σημαντικότατες απουσίες (Δωροβίνης, Στάμος,  Λάσκαρης) ήταν οι πρωταρχικοί λόγοι που χάσαμε το ματς. Όταν έληξε το παιχνίδι, στις δηλώσεις μου, επεσήμανα και τον παράγοντα του υπέρμετρου πάθους που υπέδειξαν οι παίκτες του Κρουσώνα, οι οποίοι, άλλωστε, είχαν κάνει σαφές, ότι στο μεταξύ μας παιχνίδι δε θα έπαιζαν μόνο για τους εαυτούς του αλλά και για τον ΟΦΗ!


Δηλαδή, το ματς της προτελευταίας αγωνιστικής στην Επισκοπή θα μπορούσε να αποτελέσει μια ακόμη Κρητική απειλή για παρόμοιους λόγους;

Δε νομίζω ότι οι παίκτες αλλά και οι άνθρωποι της Επισκοπής πρόκειται να αντιμετωπίσουν το μεταξύ μας παιχνίδι με τον τρόπο που το αντιμετώπισαν στον Κρουσώνα κι ούτε έχουν προβεί σε «περίεργες» δηλώσεις, μέχρι στιγμής. Αντίθετα, όπως προείπα, οι αντίπαλοι της προηγούμενης βδομάδας είχαν φροντίσει να γνωστοποιήσουν παντού ότι κόντρα στον Φωστήρα θα έπαιζαν και για τον ΟΦΗ.

Τώρα, σε γενική βάση, κάθε εκτός έδρας παιχνίδι, και κυρίως κάποιο που απαιτεί μετακίνηση με καράβι ή αεροπλάνο, η οποία σε απορυθμίζει ή δεν σου επιτρέπει να κάνεις το κατάλληλο ζέσταμα, γεννά άγχη κι ανησυχίες, αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας. Οπότε, οι παραπάνω παράγοντες είναι αυτοί που μπορεί να μας προβληματίσουν και όχι τόσο πολύ το θέμα του Κρητικού εδάφους. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι μέχρι τότε ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, σ’ αυτήν έχουμε βασιστεί όλο το χρόνο και σ’ αυτήν θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε. Σε κάθε περίπτωση, όταν πατήσουμε στο γήπεδο της Επισκοπής, τότε θα αντιληφθούμε και την ένταση της ατμόσφαιρας που θα επικρατεί.Καλώς ή κακώς, τώρα, ο Φωστήρας ισοβαθμεί με τον ΟΦΗ και μοιράζεται μαζί του την κορυφή. Αυτό πως το βιώνει η ομάδα, κυρίως, σε ψυχολογικό επίπεδο;

Πάνω απ΄ όλα, εγώ και οι παίκτες μου αισθανόμαστε ότι δικαίως καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η πιο σταθερή ομάδα του 4ου ομίλου και μέσα απ΄τη δουλειά μας και μέσα απ΄τα αποτελέσματά μας αλλά και στο πρώτο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, σε μια χρονική στιγμή που οι Κρήτες είχαν πάρει πίσω και τους 6 βαθμούς, γεγονός που τους είχαν τονώσει ψυχολογικά. Γενικότερα, αυτό που, ουσιαστικά, λείπει απ’ τον Φωστήρα είναι οι πολλές επιλογές σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Οι παίκτες δεν είναι βιονικοί και δεν μπορούν να είναι το ίδιο καλοί σε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς συν του ότι, εμείς, δεν προχωρήσαμε σε μεταγραφές το Γενάρη, ώστε, είτε να ανανεωθούμε είτε να ενισχυθούμε.

Παρά τα όποια τέτοια κενά, δεν αγχωνόμαστε ιδιαίτερα με την ισοβαθμία κι αυτό γιατί στο ροστερ μας, κατά μεγάλο ποσοστό, διαθέτουμε παιδιά με μέταλλο δηλαδή με την ιδιοσυγκρασία του πρωταθλητή. Αυτό σημαίνει ότι αντέχουν την πίεση και άλλωστε, σχεδόν όλα τα παιχνίδια μας, πραγματοποιήθηκαν υπό συνθήκες αυξημένης πίεσης.  Πιστεύω ότι, αρχής γενομένης απ’ το εντός έδρας ματς της Κυριακής κόντρα στον Ιάλυσο, αν σημειώσουμε δυο νίκες, τότε θα πάμε στο «Γεντί Κουλέ» για δυο αποτελέσματα αφού διαθέτουμε το πλεονέκτημα στην περίπτωση της ισοβαθμίας. Κατ’ εμέ, τη μεγάλη ψυχολογική πίεση δεν τη νιώθουμε εμείς, γιατί, βασικά, δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε παρότι ο Φωστήρας είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία, δεν ονομάζεται τυχαία, ο «Φονέας» των γιγάντων. Βέβαια, θα ήταν υποκρισία να μην παραδεχτώ ότι αυτό που θέλουμε, φέτος, είναι το πρωτάθλημα!Όπως είπατε, την Κυριακή υποδέχεστε τον Ιάλυσο. Ποιο είναι το προφίλ αυτού του αγώνα;

Ο αντίπαλος της Κυριακής είναι μια εκ των πιο σταθερών ομάδων του πρωταθλήματος παρότι έχουμε και μια κάποια βαθμολογική απόσταση. Ως προς το παιχνίδι, σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, η νίκη για την ομάδα μας είναι μονόδρομος γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το μεγαλύτερο μέρος της φετινής προσπάθειας.

Μεγάλη βοήθεια για μας θα αποτελέσουν οι επιστροφές των Δωροβίνη και Στάμου, αλλά, θα φανεί απ’ την εξέλιξη του παιχνιδιού για πόσα λεπτά θα μπορέσουν να αγωνιστούν ενώ έπεται και ο Λάσκαρης, πιθανότατα, στο ματς με την Επισκοπή. Όπως ανέφερα παραπάνω, οι απουσίες μας αποδιοργανώνουν καθώς δεν διαθέτουμε τις απαραίτητες επιλογές για να αναπληρώνουμε τα κενά που προκύπτουν. Όμως, επαναλαμβάνω ότι θα παίξουμε για τη νίκη γιατί μόνο οι νίκες κάνουν τους πρωταθλητές.

Λεγόταν ότι, πιθανόν, ο Φωστήρας να υποχωρήσει και να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στον ΟΦΗ να διεκδικήσει την άνοδο. Η αντίθετη, όμως, άποψη υποστηρίζει ότι ο Ψυρόπουλος είναι πολύ εγωιστής για να κάνει πίσω. Το σχόλιο σας;

Χωρίς καμία αμφιβολία, η δεύτερη άποψη είναι απόλυτα ρεαλιστική! Ο Ψυρόπουλος δεν τα παρατάει και το έχει αποδείξει όχι μόνο τώρα, λίγο πριν την 28η αγωνιστική, αλλά και στο παρελθόν, πολλάκις. Φέτος, παρότι είχα κι άλλες προτάσεις, επέλεξα να έρθω στον Φωστήρα, σε μια ομάδα που αγαπώ γιατί με συνδέουν πολλά μαζί της κι ας ήξερα, εκ των προτέρων, ότι οι συνθήκες (κυρίως οι οικονομικές) θα ήταν πολύ δύσκολες.

Σημειώνω ότι απ΄τον Οκτώβρη, σχεδόν όλοι, μας είχαν ξεγραμμένους, θεωρούσαν ότι θα ήμασταν η πρώτη ομάδα που θα έπεφτε αλλά, τελικά, δε δικαιωθήκαν… Γνωρίζοντας, όμως, πολύ καλά το χαρακτήρα μου και τα όσα έχω πετύχει στο ποδόσφαιρο σαν προπονητής, ανέλαβα την τεχνική ηγεσία του Φωστήρα. Ο Ψυρόπουλος αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, δεν υποκύπτει σε «πειρασμούς» για κανένα λόγο, δεν υποχωρεί, δεν πουλιέται και δεν εξαγοράζεται. Για μένα, το χρήμα δεν είναι το παν στη ζωή αυτή και το έχω αποδείξει περίτρανα με τον επαγγελματισμό μου.

Εμένα, αυτό που με ενεργοποιεί και με κρατάει ζωντανό είναι το συναίσθημα κι δεν χαραμίζω με τίποτα! Επίσης, η  τιμιότητα και η ειλικρίνεια είναι θεμελιώδεις αξίες κι αυτές ασπάζομαι. Άλλωστε, οι νίκες που έχω κάνει στην προπονητική ξεπερνούν κατά πολύ τις ήττες γι’ αυτό ό,τι θυμάμαι είναι κυρίως επιτυχίες και πρωταθλήματα! Ό,τι έχτισα, λοιπόν, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα ικανότητας αλλά και προσωπικότητας.Όπως όλα δείχνουν, το τελευταίο ματς της χρονιάς στο «Γεντι Κουλέ» θα κρίνει την άνοδο. Πιστεύετε ότι μπορεί να διασφαλιστεί η αξιοπιστία που απαιτείται;

Το αν θα διασφαλιστεί η αξιοπιστία ή όχι είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να το απαντήσουμε γιατί, πολύ απλά, άλλοι είναι οι αρμόδιοι. Εμείς, σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε και στη διαιτησία και στην ΕΠΟ και είμαστε βέβαιοι ότι θα διασφαλίσουν το παιχνίδι αυτό ανάμεσα σε δυο ιστορικές ομάδες, το οποίο θα έχει και πανελλαδική απήχηση .

Σίγουρα, απομένει να το δούμε στην πράξη… Επαναλαμβάνω ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους υπευθύνους. Επίσης, είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο που σίγουρα ανήκει στη SuperLeague αλλά και ο Φωστήρας σ’ αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι, θα δώσει τη δική του μάχη για το δικό του όνομα και για τη δική του ιστορία, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Από  ’κει και πέρα, σε κάθε αναμέτρηση τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Άλλωστε, μιλάμε για ένα ματς στο οποίο το άγχος δεν θα υπάρχει μόνο στο δικό μας στρατόπεδο αλλά κυρίως σ’ αυτό του αντιπάλου. Πάντως, ξαναλέω ότι Ο Φωστήρας θα τα δώσει όλα, θα καταθέσει τη ψυχή του στο γήπεδο για να επικυρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή του πολύ πετυχημένη πορεία. Είμαστε πρώτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και η τωρινή ισοβαθμία με τον ΟΦΗ δε μπορεί να αναιρέσει τα δεδομένα. Είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε τους Κρήτες στα μάτια και να αγωνιστούμε επί ίσοις όροις. Αυτό που εύχομαι είναι καταφέρουμε να αποζημιώσουμε τους φιλάθλους μας, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας και στα εύκολα και στα δύσκολα!Την περίπτωση της «γκέλας», σε κάποια απ΄ τις επόμενες δυο κομβικές αναμετρήσεις, την έχετε υπολογίσει;

Σίγουρα, έχουμε στην άκρη του μυαλού μας κάποιο πλάνο και για αυτήν την  πιθανότητα. Σε πρώτο επίπεδο, θα δούμε το κάθε παιχνίδι απ΄ αυτά που υπολείπονται, ξεχωριστά, ξεκινώντας απ΄αυτό της Κυριακής. Πάντως, αν φτάσουμε στο Γεντί Κουλέ με μια βαθμολογική διαφορά εις βάρος μας, τότε αυτή η αναμέτρηση θα αλλάξει τελείως φυσιογνωμία και θα μετατραπεί σε ρώσικη ρουλέτα…

ΠΗΓΗ: .topiko24.