Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ!
Μόλις πέντε αγωνιστικές απομένουν για να κοπεί το νήμα του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής και η αγωνία για το ποιος, τελικά, θα κατακτήσει την πρωτιά και θα πάρει το εισιτήριο για τη Football League, κορυφώνεται.
 Δύο είναι οι κυρίαρχοι διεκδικητές, ο Φωστήρας και ο ΟΦΗ. 
Ο «Φονέας» των γιγάντων, έχει καταφέρει να είναι πρώτος και μόνος για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά, αυτήν τη στιγμή, διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι των Κρητών καθώς η απόσταση που τους χωρίζει είναι μόλις ένας βαθμός (56 βαθμοί έναντι 55). 
Η εκτός έδρας «γκέλα» του πρωτοπόρου στο ματς της απερχόμενης αγωνιστικής (25η) κόντρα στην Κηφισιά αποτελεί την πιο πρόσφατη βαθμολογική του απώλειά που του στέρησε τη δυνατότητα να διατηρήσει προβάδισμα ασφαλείας. 
Σημειώνεται ότι, πριν δυο αγωνιστικές (23η), οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» στο Μοσχάτο, στο ντέρμπι του ομίλου κόντρα στον Εθνικό (1-1), με αποτέλεσμα να έχουν, από τότε, δει την διαφορά από τη δεύτερη θέση να μικραίνει. Αντίθετα, ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα στραβοπατήματα του κύριου ανταγωνιστή του αφού έχει κάνει αυτό που πρέπει στα ματς των τελευταίων αγωνιστικών, με την τελευταία «στραβή» του να εντοπίζεται αρκετά πίσω (21η αγωνιστική), στον αγώνα με τον Ιάλυσο (0-0).
 Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο των «ασπρόμαυρων» φαίνεται ότι έχει κάνει τη διαφορά, βοηθώντας την ομάδα να ανακάμψει αγωνιστικά και να πάρει κάποια κομβικά θετικά αποτελέσματα. 
Βέβαια, εδώ και δυο εβδομάδες, οι Κρήτες δεν έχουν στη διάθεσή τους κάποιους παίκτες λόγω τραυματισμών αλλά, τελικά, φάνηκε ότι αυτό ήταν μια διαχειρίσιμη κατάσταση.
 Δε συμβαίνει, όμως, το ίδιο και στο στρατόπεδο του Φωστήρα καθώς, όπως φάνηκε, η απώλεια των Δωροβίνη και Στάμου, κόστισαν ακριβά στο Ζηρίνειο.
 Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Κώστα Ψυρόπουλου θα τα δώσει όλα στις πέντε τελευταίες στροφές της φετινής σεζόν προσπαθώντας να διαφυλάξει το προβάδισμα έναντι του ΟΦΗ, με τον τελευταίο να θέτει ως μοναδικό στόχο να «φάει» τον πρωτοπόρο στη στροφή και να επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες. 
Πάντως, πολύ πιθανό το πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση το διακύβευμά του, που δεν είναι άλλο απ’ την άνοδο, να κριθεί στην καυτή αναμέτρηση της καταληκτικής αγωνιστικής (30η) ανάμεσα στην ομάδα του Ταύρου και σ’ αυτήν του Ηρακλείου, στο ιστορικό «Γκεντί Κουλέ». Όμως, μέχρι τότε, υπολείπονται δύσκολες δοκιμασίες και για τον πρώτο και για τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΗΓΗ: .topiko24