Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

''ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ''

Ψυρόπουλος: Διαφορετική εικόνα με τις επιστροφές


Ο τεχνικός του Φωστήρα επισήμανε πως η επάνοδος των Δωροβίνη, Στάμου, Σκάρου, Νικολόπουλου και Καλημέρη θα βελτιώσει κατά πολύ το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του

Όσοι χαρακτηρίσουν «γκέλα» την ισοπαλία του Φωστήρα στην Κηφισιά το απόγευμα της Κυριακής (0-0), οφείλουν πρώτα να συνυπολογίσουν τις παραμέτρους της αναμέτρησης, όπως ίσχυσαν πριν και κατά τη διάρκεια αυτής.
Η ομάδα του Ταύρου παρατάχθηκε στο Ζηρίνειο για να αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερες και πλέον ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως της βαθμολογικής θέσης στην οποία βρίσκεται, κλήθηκε να το κάνει έχοντας εξαρχής τέσσερις σημαντικές απουσίες, ενώ αναγκάστηκε να παίξει στερούμενη δύο από τις βασικές μονάδες της, τις οποίες έχασε λόγω ισάριθμων τραυματισμών.
Με όλα τα παραπάνω ως δεδομένα, καταλαβαίνει κανείς για ποιον λόγο δεν υπάρχει πικρία στις τάξεις του Φωστήρα με το τελικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που παραχώρησε ο Κώστας Ψυρόπουλος στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ». 
«Είχαμε τέσσερις σημαντικές απουσίες για εμάς, ενώ στο εικοσάλεπτο κάναμε δύο αναγκαστικές αλλαγές, οι οποίες μας αποδιοργάνωσαν όσον αφορά στο πλάνο που είχαμε για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Έτσι, το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο δύσκολο απέναντι σε μία ομάδα που έχει μεγάλη ποιότητα. Δεν δικαιολογείται η βαθμολογική θέση της Κηφισιάς, θα έπρεπε να είναι πολύ παραπάνω στη βαθμολογία» υπογράμμισε ο πολύπειρος τεχνικός, για να υπογραμμίσει σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που έλειψαν: 
«Θα περιμένουμε κάποια παιδιά για τη συνέχεια, αρχής γενομένης από την Κυριακή (σ.σ. Δωροβίνης, Στάμος, Σκάρος, Νικολόπουλος, Καλημέρης). Αν έχουμε όλους τους παίκτες, θα είναι διαφορετική η εικόνα της ομάδας».
Εν κατακλείδι, σχετικά με το προχθεσινό ματς κατέληξε: 
«Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Είμαστε ευχαριστημένοι στην ομάδα από την παρουσία που είχαμε. Θα θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι για να κρατήσουμε τη διαφορά, θέλαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, όμως δεν τα καταφέραμε. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και πάμε μέχρι το τέλος».
«Θα έχουμε το ψυχολογικό πλεονέκτημα»
Τι σήμανε, όμως, με... απλά μαθηματικά το ισόπαλο αποτέλεσμα του Φωστήρα στην Κηφισιά; «Ψαλίδισμα» της διαφοράς από τον ΟΦΗ, ο οποίος πλησίασε στον πόντο. Με μία πρώτη ματιά τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα για τους «κιτρινόμαυρους», που εκτός των άλλων θα πρέπει να βγουν αλώβητοι από το «Γεντικουλέ» την τελευταία αγωνιστική για να τερματίσουν στην 1η θέση. Ωστόσο, ο Κώστας Ψυρόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του θα φτάσει εκεί με ψυχολογικό πλεονέκτημα.
«Δεν είναι απαραίτητα κακό ότι μειώθηκε η διαφορά με τον ΟΦΗ. Μερικές φορές σου δημιουργεί και κάποιο άγχος όταν πηγαίνεις σε ένα ματς με μεγαλύτερη άνεση. Πιστεύω, πάντως, ότι έτσι θα πάει μέχρι το τέλος και θα έχουμε το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Το καλό είναι ότι έχουμε ποδοσφαιριστές και με ικανότητες, αλλά και με εμπειρία, όπως είναι ο Δωροβίνης, ο Παραράς και ο Στάμος, για να ανατρέψουμε την κατάσταση όχι μόνο σε έναν αγώνα, αλλά και σε μία κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: pamebala