Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Η... χειρότερη Γ' Εθνική! Ενστάσεις, στοιχήματα και... μαύρο χάλι!Διάβαζα το πρωί της Πέμπτης, άρθρο του φίλου και καλού συνάδελφου Μανώλη Σαρρή στο gentikoule, για τις... ομορφιές της Γ' Εθνικής, και θυμήθηκα την πρώτη χρονιά της "νέας" όπως αποκαλούσαν όλοι τότε, την ερασιτεχνική Γ' Εθνική. 
Την πρώτη της χρονιά η Γ' Εθνική, απαρτιζόνταν από έξι ομίλους,ενώ στον 5ο και 6ο όμιλο βρίσκονταν διαχωρισμένες οι Κρητικές ομάδες, 
ΠΟΑ, Γιούχτας, ΠΑΟΚρουσώνα, Ηρόδοτος, Κισσαμικός,  Ρούβας, ΑΟΑΝ εκπροσωπούσαν την Κρήτη στη Γ' Εθνική, με το σήμερα να βρίσκει ΟΦΗ, Ερμή Ζωνιανών, Επισκοπή και ΠΑΟΚρουσώνα στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής, μιας και οι όμιλοι από έξι έχουν γίνει τέσσερις. 
Πλέον, τα πράγματα στη Γ' Εθνική έχουν... αγριέψει, καθώς η μια ένσταση διαδέχεται την άλλη, ομάδες αλληλοβοηθιούνται με σκοπό να μην πέσει κάποια, ή ακόμα και ο στοιχηματισμός.
Όλοι τα γνωρίζουν, η Γ' Εθνική του 2016 είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, με το στοίχημα να ορίζει νικητές και χαμένους, και ομάδες να κάνουν ένσταση η μια στην άλλη είτε για... αστείους λόγους είτε για αντικανονικές συμμετοχές παικτών, που και αυτές καμιά φορά δεν έχουν καμία τύχη. 
Μέσα στην... παραζάλη τους κάποιοι, καταθέτουν ενστάσεις χωρίς να έχουν ψαχτεί, να ρωτήσουν κάποιον που να γνωρίζει, και έτσι εκτείθονται, ρίχνοντας το επίπεδο της... άμοιρης αυτής κατηγορίας ακόμα πιο χαμηλά.  
Και θα μου πεις, τις Αθηναικές ομάδες καλύτερα τις συμφέρει να μείνει στην κατηγορία ομάδα της Αθήνας, για να έχουν ταξίδι λιγότερο στην Κρήτη. 
Σαφώς, αλλά η Γ' εθνική έτσι όπως είναι τώρα, μόνο δίκαιο πρωτάθλημα δε μπορεί να χαρακτηριστεί. 
Προσωπικά, την πρώτη σεζόν δεν θυμάμαι ούτε ενστάσεις, ούτε τόσο ντόρο γύρω από το στοίχημα... Εκτός και αν ζούσα σε ένα ροζ συννεφάκι τότε. Άλλο αυτό. 
Καλώς ή κακώς, σε όλα τα πηγαδάκια, το στοίχημα έχει τον πρώτο λόγο. 
Βέβαια, στην Ελλάδα δε μπορούν να "καθαρίσουν" την Σούπερ Λίγκα (πράγμα που δεν θα συμβεί και ποτέ κατά την ταπεινή μου άποψη), θα ασχοληθούν με τη Γ' Εθνική;
Και έτσι, με αυτά και με αυτά, ομάδες που αξίζουν, υγιείς, θα βρεθούν να παίζουν τοπικά και άλλες, θα συνεχίσουν στη Γ' Εθνική το... αξιοθαύμαστο έργο τους! 
Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι γιατί ασχολούμαι με αυτό το πρωτάθλημα, με το ποδόσφαιρο γενικώς. Αξίζει; 
Όπως και να 'χει το συμπέρασμά μου, είναι ένα. Την πρώτη της χρονιά η Γ' Εθνική, ήταν κλάσεις ανώτερη.
Και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο ομάδων, και παρασκηνιακά. 
ΠΗΓΗ: prismanews