Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΦΟΒΟ ... ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΦΟΝΕΑΣ!

Όσο εύκολο φαίνεται, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι


Για ''διαφορετικούς κόσμους'' μιλάει το Κρητικό site gentikoule.gr.

'Με τίτλο...  'Όσο εύκολο φαίνεται, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι'' το Κρητικό site συγκρίνει τις δύο ομάδες.

Σας παραθέτουμε ακριβώς το κείμενο !!!


  • Από πλευράς ρόστερ, είναι φυσιολογικό πως μιλάμε για την ημέρα με τη νύχτα. Το ρόστερ του ΟΦΗ σε αξία ομαδική αλλά και προσωπική είναι επιπέδου Σούπερ Λιγκ ενώ ο Φωστήρας έχει να αντιπαρατάξει παίκτες με εμπειρία σε αυτήν την κατηγορία που ωστόσο σε τέτοια παιχνίδια δεν φτάνει. Πέραν όλων των άλλων, αν μείνουμε μόνο στην ατομική αξία του καθενός, τότε ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες που μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους, όχι μόνο σε αυτήν την κατηγορία αλλά και στις επόμενες.
  • Ο Φωστήρας από την άλλη απέδειξε ότι διαθέτει ένα σκληροτράχηλο ρόστερ που για τα δεδομένα της κατηγορίας ήταν αρκετό για να τον έχει στην κορυφή καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής περιόδου. Ο ΟΦΗ χρειάζεται να τον αντιμετωπίσει με σεβασμό, καθαρό μυαλό και σε καμία περίπτωση να επιδείξει αλαζονεία και έπαρση που μπορεί να απορρέουν από όλα τα παραπάνω. Συν το γεγονός ότι παίζει στην έδρα του και αυτό από μόνο του δίνει στην ομάδα μια αίσθηση ανωτερότητας.
  • Δεν λέει τίποτα το γεγονός ότι ο ΟΦΗ παίζει για δύο αποτελέσματα και ο Φωστήρας μόνο για τη νίκη. Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι παίκτες του Ψυρρόπουλου θα παίζουν φουλ επίθεση από το ξεκίνημα του αγώνα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν δεχτούν ένα γρήγορο γκολ τότε όλα τελείωσαν. Ενώ αντίθετα γνωρίζουν ότι όσο θα κρατάνε το μηδέν θα τους φτάνει ένα γκολ για να πάρουν την άνοδο.
  • Κατά συνέπεια, ο Φωστήρας δεν πρόκειται να παίξει επιθετικά και να ψάξει το γκολ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Θα διατηρήσει μια παθητική στάση προκειμένου να ψάξει την αντεπίθεση που θα του δώσει το πλεονέκτημα.
  • Για εμένα δεν λέει τίποτα το γεγονός ότι ο ΟΦΗ παίζει για δύο αποτελέσματα. Ομάδα που κατεβαίνει για την ισοπαλία και όχι για τη νίκη, είναι ομάδα χωρίς καθαρό μυαλό και κυρίως χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό. Ορθώς, χθες, ο Νίκος Νιόπλιας σε σχετική ερώτηση που του έγινε ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η νίκη και όχι η ισοπαλία.
  • Ο Ψυρρόπουλος στις χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι το άγχος θα το έχει ο ΟΦΗ και όχι ο Φωστήρας. Και για να είμαστε ειλικρινείς, πέρα από την έπαρση που έχει δείξει ο συγκεκριμένος προπονητής, τα λόγια του έχουν μια δόση αλήθειας. Ο Φωστήρας δεν έχει να χάσει τίποτα αν δεν πάρει την άνοδο ενώ αντιθέτως ο ΟΦΗ θα χάσει πολλά. Όσο και να λέμε πως δεν υπάρχει άγχος σε τέτοια παιχνίδια, αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει. Πάντα όταν παίζονται τίτλοι θα υπάρχει άγχος. Από τον πιο έμπειρο μέχρι και τον πιο άπειρο ποδοσφαιριστή.
  • Αλλά από την άλλη: Ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, έχουν ζήσει την πίεση του πρωταθλητισμού όχι στην Γ’ Εθνική αλλά στην Σούπερ Λιγκ διεκδικώντας ανόδους και τίτλους. Είναι γεγονός αυτό και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Και χάρις σε αυτήν την εμπειρία, η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει και να διαχειριστεί το «πρέπει» των νικών κατά την διάρκεια του δευτέρου γύρου. Δεν είναι και εύκολο για ένα σύνολο παικτών να βρίσκεται στο -11 από το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου και να γνωρίζει πριν από κάθε παιχνίδι (εύκολο ή δύσκολο) ότι του φτάνει μόνο η νίκη.
Εν κατακλείδι, θέλω να καταλήξω ότι αντιλαμβάνομαι και δέχομαι πλήρως τον ενθουσιασμό του κόσμου για το παιχνίδι της Κυριακής όμως εύκολο δεν είναι. Ναι, είναι στα χέρια του ΟΦΗ, όλα εξαρτώνται από εκείνον όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι περίπατος. Ο κόσμος χρειάζεται να δείξει υπομονή από το 1′ μέχρι το 90′ και να στηρίζει την ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Τα εύκολα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον ΟΦΗ και μόνο από εκείνον εξαρτάται το κατά πόσο θα έρθει η νίκη εύκολα ή ξεκούραστα και άκοπα.