Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΗ!

SFYRIXTRA


Από τη 1 Ιουνίου τέθηκαν σε ισχύ οι τροποποιημένοι κανονισμοί διαιτησίας, όπως αποφάσισε το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο.
Η πιο σοβαρή αλλαγή αφορά την "τριπλή τιμωρία" όταν ένας αμυντικός αποστερεί μέσα στην περιοχή προφανή ευκαιρία για την επίτευξη τέρματος.
Αναλυτικά:
- Καταργείται η κόκκινη κάρτα στη λεγόμενη "τριπλή τιμωρία". Εάν δηλαδή κάποιος παίκτης σταματήσει αντικανονικά αντίπαλο σε φάση που είναι προφανής ευκαιρία για γκολ, θα αποβάλλεται μόνο αν το χτύπημα είναι εκ προθέσεως ή βίαιο. Αν είναι ακούσιο ο παίκτης θα βλέπει μόνο κίτρινη κάρτα. Δηλαδή σε περίπτωση πέναλτι σε αποστέρηση προφανούς ευκαιρίας,  ο παίκτης δεν θα δέχεται κόκκινη κάρτα εάν το μαρκάρισμα δεν είναι βίαιο. Αντίθετα δεν αλλάζει κάτι στην αποστέρηση προφανούς ευκαιρίας εκτός περιοχής.
- Καθιερώνεται η χρήση βίντεο για φάσεις όπως τα γκολ, τα πέναλτι, οι κόκκινες κάρτες κλπ.
- Δυνατότητα στο διαιτητή να αποβάλει παίκτη ή παίκτες πριν τη σέντρα του αγώνα εάν προκύψουν συμπλοκές στα αποδυτήρια, στη φυσούνα, στον αγωνιστικό χώρο.
- Τα χέρια δε θα μετρούν στον καταλογισμό του οφσάιντ.
- Θα υπάρχει 4η αλλαγή σε περιπτώσεις αγώνα που πάει στην παράταση.
- Στη σέντρα του αγώνα η μπάλα θα μπορεί να πηγαίνει και πίσω. Όχι μόνο μπροστά.
- Εάν παίκτης ή παράγοντας ή προπονητής ή μέλος της ομάδας μπει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο διαιτητής μπορεί να δίνει φάουλ ή πέναλτι. Επίσης αν αγγίξει την μπάλα και αυτή καταλήξει στα δίχτυα μπορεί να μετρήσει το τέρμα, εφόσον δεν επηρεάσει την αντίδραση του αμυνόμενου.
- Ένας παίκτης που βρίσκεται τραυματίας στο έδαφος και το μαρκάρισμα που έχει δεχθεί, επιφέρει και τιμωρία κίτρινης ή κόκκινης κάρτας, μπορεί πλέον να λαμβάνει ιατρική φροντίδα χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από το γήπεδο.
- Σε περιπτώσεις που ο αγώνας σταματά για να πιουν νερό οι παίκτες λόγω ζέστης ο χρόνος θα προστίθεται στις καθυστερήσεις.
- Στη διαδικασία των πέναλτι όταν μια ομάδα έχει περισσότερους παίκτες τότε τους μειώνει για να γίνει ίσος αριθμός με την άλλη ομάδα ώστε να μην υπάρχει εσκεμμένα η φυγή ποδοσφαιριστών από το γήπεδο με δήθεν τραυματισμούς ώστε να μένουν οι καλύτεροι εκτελεστές και αν χρειαστεί να χτυπήσουν ξανά πέναλτι.