Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΦΩΣΤΗΡΑ!Ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου Κολλιας Δημήτρης διαβάζοντας στον τύπο την επιστολή της διοίκησης του Φωστήρα μας αναφέρει σχετικά με αυτή.

"Την επιστολή αυτή δεν θα την χαρακτηρίσω εγώ. Αυτό που θέλω είναι από τον οποιοδήποτε να διαβάσει την επιστολή που έστειλε η δημοτική αρχή στην διοίκηση του Φωστήρα και θα καταλάβει. Για τα προβλήματα της ομάδας δεν θα βρουν άλλοθι στον Δήμο. Αν χρειαστεί θα επανέλθω πιο συγκεκριμένα. Διαβάζοντας την επιστολή της δημοτικής αρχής θα καταλάβει κάνεις αν υπάρχει μένος η μίσος από την πλευρά του Δήμου για το Φωστήρα.
Αυτή είναι η επιστολή που έκανε τους διοικούντες του ΦΩΣΤΗΡΑ να μιλήσουν για πόλεμο από τον Δήμο προς την ομάδα.

Σας παραθέτουμε την επιστολή..

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο & Μέλη Δ.Σ Α.Π.Ο ΦΩΣΤΗΡ

Αγαπητέ Πρόεδρε και Μέλη Δ.Σ

Σε συνέχεια της επίσκεψής σας στο γραφείο μας την Τετάρτη 22-3-2017 προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την παραχώρηση των γηπέδων 9x9 στο ΦΩΣΤΗΡΑ, με την παρούσα επιστολή τονίζουμε τα εξής:
Ως Δημοτική Αρχή, αλλά και εγώ προσωπικά από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας το 2011 αγκαλιάσαμε και στηρίζουμε την ιστορική ομάδα του ΦΩΣΤΗΡΑ, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου «Σπύρος Γιαλαμπίδης», που ιδιοκτησιακά ανήκει στο Δήμο και έχουν παραχωρηθεί για χρήση στην ομάδα του ΦΩΣΤΗΡΑ.
Κάθε χρόνο προβαίνουμε με δαπάνες του Δήμου στη συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων. Πρόσφατα δημοπρατήσαμε την ανακατασκευή του χλοοτάπητα με φυσικό τάπητα προϋπολογισμού 199.477,29 €. Επίσης στον φετινό προϋπολογισμό έχουμε εγκρίνει δαπάνη 25.000 € περίπου για την ανακατασκευή των αποδυτηρίων του γηπέδου. Επίσης με οδηγίες μας οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου συντάσσουν μελέτη για την επισκευή και βελτίωση των εξεδρών. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε προγενέστερες ενέργειες μας που αφορούν είτε εργασίες π.χ. αντικατάσταση προβολέων, συντηρήσεις κλπ, είτε ενέργειες για την αδειοδότηση του γηπέδου.
Στηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη ομάδα του Δήμου μας γιατί πιστεύουμε στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Σε ότι αφορά τη λειτουργία των γηπέδων 9x9 και προκειμένου να αποσαφηνιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλαίσιο βάσει του οποίου έχουμε παραχωρήσει τη χρήση τους στις Ακαδημίες του ΦΩΣΤΗΡΑ ώστε να μην δημιουργούνται οποιεσδήποτε συγχύσεις και προβλήματα, σημειώνουμε τα εξής:
Ως Δημοτική Αρχή ανταποκριθήκαμε και σε αυτό το θέμα στο αίτημα της Διοίκησης του ΦΩΣΤΗΡΑ παραχωρώντας τη χρήση των γηπέδων 9x9 στο ΦΩΣΤΗΡΑ. Αποτέλεσμα της απόφασής μας αυτής ήταν να μην μισθώσουμε με διαγωνισμό σε ιδιώτη τα γηπεδάκια, ενέργεια η οποία θα απέφερε ετησίως ως έσοδο περίπου 20.000 €. Το ποσό αυτό θα κάλυπτε μέρος των δαπανών συντηρήσεων του γηπέδου ετησίως.
Παρά το γεγονός αυτό, διαθέσαμε τη χρήση των γηπέδων από τις Ακαδημίες του Φωστήρα. Η τότε διοίκηση του ΦΩΣΤΗΡΑ μάλιστα αναγνωρίζοντας την αξία της ενέργειάς μας αυτής προς όφελος της ομάδας, ανέλαβε τη δέσμευση για τη συντήρηση και φύλαξη των γηπέδων αυτών.
Ως νέα διοίκηση του ΦΩΣΤΗΡΑ πρέπει να γνωρίζετε ότι η εν λόγω παραχώρηση αφορά τον ΦΩΣΤΗΡΑ και μόνο. Τυχόν αιτήματα για χρήση των γηπέδων από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, δεν μπορούν νομικά και δεοντολογικά να ικανοποιούνται από εσάς. Κάτι τέτοιο αντίκειται στη νομοθεσία, αλλά και στο σκοπό της παραχώρησης. Τέτοιου είδους αιτήματα εάν υπάρχουν θα πρέπει να διαβιβάζονται μόνο στη Δημοτική Αρχή και στον αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα αθλητισμού. Τα αιτήματα αυτά θα εξετάζονται και θα δίνονται οι απαντήσεις αρμοδίως, θετικές ή αρνητικές. Τυχόν παρουσία άλλων ομάδων στα γηπεδάκια αυτά θα γίνεται μόνο στα πλαίσια διοργανώσεων τουρνουά ακαδημιών από τον ΦΩΣΤΗΡΑ, στα οποία είναι αυτονόητο ότι θα συμμετέχουν και οι Ακαδημίες του ΦΩΣΤΗΡΑ. Η διοργάνωση τέτοιων τουρνουά θα διεξάγεται αφού φυσικά προηγηθεί η ενημέρωση των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του δήμου για θέματα αθλητισμού.
Τελειώνοντας θα θέλαμε, αξιολογώντας τα αποτελέσματα χρήσης των γηπέδων αυτών, να μας αποστείλετε τα ωριαία προγράμματα σε ημερήσια βάση, της χρήσης των γηπέδων από την ομάδα σας ώστε να προβούμε σε περαιτέρω αξιοποίηση των γηπέδων σε ώρες που εσείς δεν τα χρησιμοποιείτε π.χ. διάθεση ωρών στους πολίτες, στα σχολεία, ακόμα και με μίσθωσή τους τις βραδινές ώρες.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

ΠΗΓΗ: my-mosxato.blogspot.gr