Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΦΩΣΤΗΡ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ - ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ!


''ΦΩΣΤΗΡ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ - ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ'' Πραγματικά, αυτή την εικόνα παρουσίασαν οι τρεις προσκεκλημένοι ομιλητές!
Το fostiras-1926.blogspot.gr, σας παρουσιάζει τις ομιλίες των τριών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στην εκδήλωση για τα 90 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΣΤΗΡΑ!
Οι παλαίμαχοι αυτοί ποδοσφαιριστές ήταν: Τάσος Δημητρίου (Φωστήρα), Λάκης Μερτίκας (Εθνικός Πειραιώς) και Αντώνης Γλύκας (Ολυμπιακός).

Τάσος Δημητρίου:(Φωστήρας) ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!
''Θα θελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής ιστορικής εκδήλωσης, για την μεγάλη μας αγάπη, τον Φωστήρα.
Έναν σύλλογο που έχει γράψει με χρυσά γράμματα μεγάλη ιστορία στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Ότι και να πεις γι αυτό τον σύλλογο, θα είναι πολύ λίγο. Είναι τόσο μεγάλη η ιστορία του και η δυναμική του όλα αυτά τα χρόνια, που πάντα ήταν πρωταγωνιστής όπου και αν έπαιζε.
Πραγματικά είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που φόρεσα αυτή την φανέλα!
Ερχόμενος από έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Παναθηναικός, δεν πίστευα ότι ο Φωστήρας έχει τόσο μεγάλη αξία και δυναμική και πολύ βαριά φανέλα.
Ήρθα στον Φωστήρα το 1974!
Τότε ζήταγε ο Παναθηναικός τον Άγη τον Πανόπουλο, έναν εξαιρετικό παίχτη που είχε ο Φωστήρας.
Ο πρόεδρος του Φωστήρα κ. Βασίλης Κοντός είπε ότι ''για να σας δώσουμε τον Άγη, θέλουμε τον Τάσο Δημητρίου και τον Κώστα Μπάκη''. Από τον Παναθηναικό μας είπαν ''θα πάτε για έναν χρόνο με υποσχετική''.
Ήρθαμε στον Φωστήρα αλλά πιστέψαμε ότι αυτή η ομάδα είναι μια ομάδα που μας εκφράζει, μια ομάδα που μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει και αγαπάμε και να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο, αυτός ο σύλλογος να γίνει πιο μεγάλος!
Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση και στα 7 χρόνια που έμεινα στον Φωστήρα έζησα πολύ μεγάλες στιγμές και συνέβαλε η ομάδα πάρα πολύ να διαμορφώσω την ποδοσφαιρική αξία, αλλά και την προσωπικότητά μου, στο να είμαι αυτός που είμαι σήμερα.
Από αυτό το βήμα θέλω να ευχαριστήσω τις τότε διοικήσεις που έπαιξα στον Φωστήρα, να ευχαριστήσω τους συμπαίχτες μου που ήταν παίχτες μεγάλης αξίας και μεγάλες προσωπικότητες και να ευχαριστήσω και τους προπονητές που ήταν υψηλού επιπέδου, όπως ο Κώστας Λινοξυλάκης και πολλοί άλλοι.
Αισθάνομαι πολύ ευτυχείς που είμαι σήμερα εδώ, αλλά είμαι και δυσαρεστημένος γιατί δεν βλέπω τον σημερινό Φωστήρα να είναι εδώ.
Αυτές οι εκδηλώσεις δεν έχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις, είναι εκδηλώσεις που ανήκουν στον σύλλογο και θα πρέπει όλοι μας να τιμούμε με την παρουσία μας και να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις, που μας θυμίζουν τα χρυσά χρόνια του μεγάλου μας Φωστήρα, του φονέα των γιγάντων''.

Λάκης Μερτίκας:(Εθνικός) ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΣΤΗΡΑ!
''Η παραμονή μου εδώ, είναι σε μια επετειακή εκδήλωση. ενός από τα πιο μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Πρέπει να ξέρουν οι νεότεροι ότι αυτή η ομάδα με αυτό το εθνόσημο, έχει δώσει πάρα πολλά στον Ελληνικό αθλητισμό και δεν εισέπραξε αυτά που της αναλογούν.
Μπορώ κάλλιστα να πω, ότι ο Φωστήρας με τον Εθνικό, έχουν βίους παράλληλους. Τόσο ο φονέας των γιγάντων, όσο και ο ιστορικός Εθνικός, βιώνουν την αδικία από τις εκάστοτε  Ελληνικές πολιτείες. Και μπορώ να το αποδείξω περίτρανα.
Τελευταία γεγονότα: Το 2003 που ξερίζωσαν τον Εθνικό Πειραιά μέσα από το Καραισκάκη και πέρυσι οι άνθρωποι που διαπομπεύουν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, αφαίρεσαν την άνοδο του Φωστήρα στην Β΄Εθνική! Ξέρουμε πολύ καλά τι παίχτηκε πέρυσι με τον ΟΦΗ και είναι λυπηρό.
Εύχομαι, πριν φύγουμε όλοι μας από αυτή την ζωή, να δούμε τις ομάδες μας εκεί που είναι η φυσική τους θέση''.

Αντώνης Γλύκας: (Ολυμπιακός) ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ!
''Είναι ιδιαίτερη τιμή όταν αναφέρεται κάποιος στην ιστορία αυτής της ομάδας.
Εσείς γράψατε την ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, σε ξερά μπετόν αρμέ γήπεδα, γράφοντας πραγματικά σελίδες δόξας, για να έρχεται ο κάθε ένας, από τα διάφορα μέρη του κόσμου, να παίρνει τα λεπτά να διαλύει και να χρεώνει τις ομάδες.
Είδατε τα εισιτήρια που κόπηκαν προχθές; Ήταν για γέλια!
Όταν έπαιζε ο Φωστήρας, ο γίγαντας αυτός, γέμιζε το γήπεδο.
Γέμιζε γιατί έβλεπαν τον Φωστήρα να παίζει με τον Σεραφείδη, μέσα ο Αβαγιαννέλης, να ο Συμιγδαλάς, να ο Γεροθόδωρος .....
Τιμή και δόξα στην ιστορία του γίγαντα των γιγάντων, του μεγάλου ΦΩΣΤΗΡΑ''.