Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Π. ΑΝΔΡΑΛΑΣ: ''ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ Η ΟΜΑΔΑ''

Πάρης Ανδράλας: Κυριαρχήσαμε κατά κράτος

Μετά το τέλος του αγώνα του ΦΩΣΤΗΡΑ με την Παλαιόχωρα στο γήπεδο του Ταύρου, ο προπονητής της ομάδας μας, Πάρης Ανδράλας, έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαυρόπουλο για λογαριασμό του site pamebala.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

___ Πάρη Ανδράλα. Σαφώς και αισθάνεσαι πιο χαλαρά, μετά το πολύ σημαντικό τρίποντο επί της Παλαιόχωρας. Αναμενόμενο; Με δυσκολία; Πια είναι τα συναισθήματά σου;

''Στην κατηγορία αυτή, παιχνίδι εύκολο και αναμενόμενο δεν υπάρχει.
Είμαστε πολύ πιεσμένοι στους 15 βαθμούς ενώ ο αντίπαλος είχε 23 κάτι που έκανε τον αντίπαλο να παίζει ελεύθερα. Έχει και καλή ομάδα, καλούς ποδοσφαιριστές, καλές μονάδες, όμως θεωρώ πως κυριαρχήσαμε κατά κράτος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, εκτός από το 15λεπτο 25-40 που ανεξήγητα δεχθήκαμε γκολ που μας επηρέασε πολύ και δώσαμε στον αντίπαλο το δικαίωμα να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι.
Όμως τα παιδιά είχαν τεράστια ψυχικά αποθέματα. 
Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια και να τους πω ότι οι δυνατότητές τους είναι πολύ μεγαλύτερες απ' αυτό που έχουν δείξει μέχρι στιγμής.
Ισοφαρίσαμε το παιχνίδι και στο β' ημίχρονο δεν δεχθήκαμε την παραμικρή ευκαιρία από τον αντίπαλο. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στον σχηματισμό μας, παίξαμε πιο επιθετικά και με ένα πολύ ωραίο γκολ με προσωπική ενέργεια του Γιώργου Ζαγοριανού καταφέραμε και πήραμε ένα σημαντικό τρίποντο βαθμολογικά αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι εν όψη της συνέχειας''.

___ Οι φόβοι σας έγιναν πιο έντονοι όταν στα πρώτα 15' χάθηκαν πολλές ευκαιρίες και δεν έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα;

''Στα πρώτα 20' η ομάδα παρουσίασε ότι καλύτερο από τότε που είμαι εγώ εδώ. Είμαστε πάρα πολύ πιεστικοί. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Κάναμε  συνδυαστικό παιχνίδι. Γενικά η εικόνα της ομάδας έδειχνε ότι είναι σε καλή μέρα. Προηγηθήκαμε αλλά ανεξήγητα δεχθήκαμε γκολ. όμως αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όταν με λάθος ισοφαριστής να σε πηγαίνει προς τα πίσω''.

--- Που οφείλεται το γεγονός ότι ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ κατέθεσε τόσα πολλά ψυχικά αποθέματα, γιατί ήταν εμφανής η διαφορά και για τον πιο ουδέτερο φίλαθλο;

Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ είναι μια ομάδα, που στο DNA πρέπει να έχει μαχητικότητα, πάθος και ταχύτητα στο παιχνίδι του, ξέχωρα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν ότι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Αυτό που επικρατεί στην ομάδα είναι η ομαδικότητα και ότι ο ένας σέβεται τον άλλον.
Υπάρχει στην ομάδα μια φιλοσοφία. Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. από τον αρχηγό της αποστολής, ώς αυτόν που παίζει, για να ξεκολλήσουμε και να σώσουμε την ομάδα.
Έχει ακόμα 4 αγωνιστικές. Πρέπει να μείνουμε στην ίδια φιλοσοφία, με προπόνηση, με αφοσίωση, με ταπεινότητα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο καλά όπως είμαστε μέχρι τώρα''.

___ Πέρα από την ψυχολογία, είδαμε και πολλά ταχτικά κομμάτια σήμερα τα οποία προφανώς έχουν να κάνουν και με την δική σας φιλοσοφία και με το τι ακριβώς έχετε περάσει στους ποδοσφαιριστές σας στις προπονήσεις.

''Θεωρώ ότι η ψυχολογία δεν φτάνει από μόνη της. Η ψυχολογία κάποια στιγμή ''αδειάζει'' στους ποδοσφαιριστές.
Πρέπει να περάσουν στοιχεία ταχτικά, το τι ζητάς από την καθημερινότητα της προπόνησης και τι ζητάς από το παιχνίδι της Κυριακής.
Κάποια πράγματα, κάποιες φορές βγαίνουν, κάποιες όχι.
Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές.
Ο προπονητής οφείλει να δώσει μια κατεύθυνση και να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πλάνο και να γνωρίζουν τι ζητάει αφού το έχουν δουλέψει όλη την βδομάδα''.